Når man sidder i Nørresundby og kigger mod syd og sydvest, kan man godt forstå, at man kalder stedet for Solsiden. Er huset bygget rigtigt, kan man have den flotteste udsigt til langt ud på aftenen hen over toppene af husene bygget i 1920’erne og den stille Limfjorden til Aalborg med solen i det fjerne.
I FNF (Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde) med fokus på U8-U12 og Aab, her kan de bedste spillere fra Nørresundby havne hvis de er dygtige nok og samtidig er der en evig kamp med efterskoler, fritidsarbejde og kærester der gør, at det kan være vanskeligt at stille hold i disse årgange. Den bedste fik de dog ikke: Henning Jensen. Fra sin plads på Nørresundbys danmarksserie-hold overhalede han AaB og tog først til Mönchengladbach, hvor han spillede i angrebet med Allan Simonsen, inden han tog til Real Madrid. Der er planlagt at få lavet en Henning Jensen Plads i forbindelse med noget nyt boligbyggeri nær Limfjorden, siger Niels Jørgen Larsen.
Måtte opgive egen karriere
Efter at Niels Jørgen fik afbrudt sin egen karriere med en korsbåndsskade, blev han i miljøet, da han blev serietræner i Nørresundby, og han mener selv, at han nok fik overført noget løbetræning fra sin egen karriere til sit hold, så i hvert fald konditionen var i orden. Gennem det følgende årti blev det til serie 4 og serie 5 jobs i naboklubber som fx Vester Hassing, Blenstrup og Hou.
Men fra 1997 vendte Niels Jørgen hjem til NB, som i 2015 blev lagt sammen med Lindholm I.F. til Nørresundby Forenede Boldklubber, og blev træner for Ynglinge mester og har været der siden som træner for U10 til U19. Hans egne tre børn har haft ham som træner, hvilket ifølge Niels Jørgen i nogle situationer godt kunne være lidt uretfærdigt for hans børn, når han fx ved udskiftninger godt kunne have en tilbøjelighed til at skifte sine egne børn ud, da andre ikke måtte sige, at de fik fordele af deres far.
Årets borger og to sølvnåle
Tidligt i hans ungdomstrænerkarriere må man have lagt mærke til hans arbejde for ikke bare børnene, som han trænede, men også for hans arbejde for klubbens helhed og for at give børnene nogle oplevelser. Som han siger, så er det ikke resultaterne af kampene man husker senere i livet, men oplevelserne med de andre børn i klubben.
Allerede i 2003 fik han tildelt JBU’s sølvnål for sit arbejde, og to år senere – 2005 – blev han Årets Borger i Nørresundby og fik overrakt en stor check på 10.000 kr. Glad var skattevæsnet også, for de tog de 5.000 kr., fortæller Niels Jørgen. I 2015 gik turen helt til Odense sammen med konen. H.C. Andersens hus blev besøgt, men den virkelige anledning var at få overrakt DBU’s rejselegat på repræsentantskabstmødet på Hotel H.C. Andersen. Det er en erkendtlighed, man skal være virkelig stolt af.
By, boldklub, bolig og familie
Mange trænere yder en stor indsats for det hold, som de er ansat til at træne, og bekymrer sig ikke om de andre hold, for det er andre trænere ansat til. Niels Jørgen favner meget bredere. Måske også fordi Nørresundby F.B. er hans klub. Det er der, han er født, vokset op og bor nu. Det længste han kunne finde på at flytte er til noget planlagt lejlighedsbyggeri lidt tættere på Limfjorden, siger han. Han ser gerne at jævnaldrende piger og drenge træner i nærheden af hinanden og samtidig lærer hinanden at kende på kryds og tværs af hold og måske skaber nye venskaber.kende på kryds og tværs af hold og måske skaber nye venskaber.
Oplevelsesturene
Det som han vil blive husket for langt ud i fremtiden vil helt sikkert være turene med trænere, spillere og forældre. De har været i Rom, Holland, Polen, England, Italien (Til Verona Cup med SportConcept) og flere andre steder. En idé om en tur til USA blev dog droppet, da det blev for dyrt. Tilbuddet om at komme med på tur skal være til alle! En speciel rejse var turen til Madrid i 2002, hvor netop Henning Jensen spillede og var kontaktpersonen. Der var åben tilmelding, og i alt tog to busser af sted med 106 spillere, forældre og ledere. Niels Jørgen indgik selv aftalerne med busselskaberne til turene ned i Europa, for så følte han, at han havde styr på det.
På vej til Madrid kørte man over Paris, så der var besøg i Disneyland. På hjemturen kørte man også via Paris, for Triumfbuen skulle også besøges. Alle så stjernerne som Roberto Carlos og Ronaldo træne adskilt fra tilskuerne ved et gitter, inden for hvilket deres biler også holdt. Men man så stjernerne, og man så Atletico Madrid spille mod Valencia med 54.000 tilskuere. Det var mere værd end deltagelse i et stævne med 3 – 4 kampe.
Arbejder til gavn for hele klubben
I 2005 og 2007 havde boldklubben en mand på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, da DBU søgte en klub, som ville afvikle DM for miniputter og lilleputter. Klubben sagde: ”Det klarer vi”, og Niels Jørgen og Arne Schürer lavede en stor del af arbejdet med program, holdbilleder osv.
I 03 og 04 var det klubhuset, der trængte til en ret kraftig renovering, så der foran klubhuset blev bygget en terrasse med stole og borde som et opholdssted og samlingssted for klubbens medlemmer. Det gav også arbejde til Niels Jørgen ud over trænerarbejdet.
Livet er også andet end fodbold
I år er han træner for U13’s andethold, dvs. han træner kun de to gange, der trænes pr uge. At udtage hold og tage med til kampe har han overladt til andre. Indhold til træningen kan han sikkert sagtens finde, ellers skal han bare bladre lidt i det tyske trænerblad ”Fussballtraining”, som han har abonneret på i mange år, men han har brug for at nyde flere solskinsaftener, reparere lidt på huset, sætte sig ned i båden i håb om, at dog et par fisk vil bide på krogen for bagefter at nyde smagen af en selvfanget og selvtilberedt fisk.