– Kenneth Andersen begyndte som træner i klubben, da han var omkring konfirmationsalderen, vil jeg tro, fortæller Tommy Christensen, som deromkring begyndte sin første formandsperiode fra 1981 til 1986 i Stenstrup IF. Senere fra 2004 til 2016 havde han posten igen. I dag er hans datter formand for fodboldafdelingen i foreningen.
Den anden, som skal forsøge at huske tilbage til 80’erne, hvor Kenneth var træner i klubben, er Rene Thorsing, som har siddet i bestyrelsen i 10 år heraf et år som formand. Desuden har han siddet i haludvalg, byfestudvalg samt været forældretræner i 10 år helt op til U17.
Kenneth voksede op tæt på byens centrum, som var skolen, hallen og fodboldbanerne. Når skolen var ovre, var der fri adgang til græsbanerne. Der var og er stadig ingen kunstgræsbane, som var/er omgivet med meterhøjt hegn. Der var masser af plads på banerne og i hallen til fri leg med en bold. Nok noget af det, man kan savne i dag, hvor fodbold kun spilles under opsyn af en træner. De mange afdelinger i Stenstrup IF arbejdede godt sammen, og mange både børn og voksne dyrkede sport i flere afdelinger. Et samarbejde med den nærliggende Kirkeby IF blev der dog aldrig noget af.
Kenneth levede sin første 21 år i Stenstrup
Som fodboldspiller skilte Kenneth sig ikke meget ud fra de andre spillere; dog husker Tommy ham som den, der kunne løbe solen sort i rækkerne under Fynsserien. Som mange andre trænere begyndte han sit trænerarbejde som lilleputtræner og mapperne med billeder fra gamle dage viser, at Kenneth, da han var 17 år, med sit lilleputhold vandt Anders And Cup. Da han sluttede i klubben som 21-årig, var han træner for klubbens 1. hold drenge.
Kenneth var ikke en person, som havde brug for at vise sig frem. Han var rolig, jordnær og seriøs med sit trænerarbejde. Havde han meldt ud, at hans mål var at blive superligatræner, havde han nok skabt interesse blandt de lokale medier. Og ville derefter jævnligt blive spurgt om, hvor langt han var nået mod sit mål. Den fokusering ville nok ikke være noget, som passede Kenneth.
Var med i byens fællesskab
Mens en del trænere på højt niveau enten har læst idræt på et universitet for at få mere teoretisk viden eller har taget en pædagog- eller læreruddannelse for at gøre sig til bedre ledere, blev Kenneth hjemme i Stenstrup og tog en uddannelse som maskinarbejder.
Hvornår Kenneth satte sig mål om at kunne leve af at være træner, ved han nok bedst selv. Men det er ikke utænkeligt, at klubben har haft et miljø, som man som træner har kunnet udvikle sig i med den fart, der passer en. Føler man selv, at man lykkes, får man mere selvtillid og vil så yde endnu mere for at blive endnu bedre.
Stenstrup er en lille by, hvor alle kender hinanden. Da Kenneth begyndte som træner, gik han jo i skole med sine spillere og hele tiden senere hen mødtes man i byen, så han fik nok hele tiden respons på sit arbejde. Så enten fortsætter man, eller også flygter man væk fra byen.
Efter uddannelsen trak trænerjobbet Kenneth væk fra Stenstrup
Som 21-årig rejste han væk fra Fyn og blev ungdomstræner i Vejle Boldklub, som på det tidspunkt var en af de førende klubber med hensyn til udvikling af spillere i Danmark. Et lille gensyn med Fyn blev det dog til, da han i to år var assistenttræner i Nr. Åby, da de var på vej mod 1. division.
Kenneth var Superligatræner i FC Midtjylland fra oktober 2018 til august 2019, hvorefter han senere vendte retur til klubbens U19-hold som cheftræner.