Det kan ikke være helt tilfældigt, at fem af de seks klubber, som deltager i slutspillet om det danske mesterskab i fodbold har eller er ved at få anlagt kunstgræsbaner fra Winther Sport. Græsset er godkendt af FIFA, og da FCM ved Sportschef Svend Graversen skulle vælge, var det græsset, som var alt afgørende.
På det niveau er det vigtigt, at det er den samme type græs, man træner på hver dag, som det underlag man bliver udsat for til kamp. Der er de senere år blevet forsket meget i at finde lige netop det rigtige underlag at træne på. Og der forskes stadig, så når græsset om nogle år udskiftes, er der uden tvivl sket en lille forbedring.
Ifølge Peter Pedersen, Winther Sport, har der de senere år også været stor fokus på kunstgræsbanernes forurening af grundvandet via gummigranulaterne, som man ofte så fylde meget ved banernes sider og meget blev slæbt med ind i klubhusene fra fodtøjet. Det er der arbejdet hårdt med, men forureningen er minimal. Ja man har endog målt grundvandsforureningen til at være mindre fra en kunstgræsbane end fra den frie natur.
Ikke bare topklubberne men også efterskolerne – især idrætsefterskolerne – har været gode aftagere af banerne fra Winther Sport. Fra den ene side set er det en dyr investering for efterskolen, men set fra den anden side skal der meget få flere elever tilmeldes skolen hvert år for at investeringen er tjent ind. Endelig skal skolen kunne tilbyde nogle rammer for de fodboldinteresserede, der som minimum lever op til de krav der er i klubben, som de kommer fra for at det er betalingen værd.
Også klubber placeret langt nede i serierne investerer i kunstgræsbanerne. De har naturligvis ikke samme krav til baner og udenoms faciliteter som superligaklubberne, men så kan man blot indgå en samarbejdsaftale med Winther Sport, om hvem der skal lave hvad. Måske skal man kun have skiftet underlaget ud, fordi det er blevet for gammelt.
Har klubben en kunstgræsbane, er det også med til at holde på medlemmerne. En grusbane eller en pløret græsbane med lys er ikke attraktivt nok i dag i vintermånederne. Banerne kan også komme andre idrætsgrene til gavn, for når fodboldspillerne har baner ude, holder de sig væk fra hallerne, hvor der bliver mere plads til inde-aktiviteterne.
Odense kommune vil udvide deres antal kunstgræsbaner fra 13 til 18 og med den rigtige placering i den indre by, hvor mange – også børnefamilier – er flyttet til bliver der en mere ligelig fordeling af ikke bare fodboldfaciliteter men også halidrætsfaciliteter.
En kunstgræsbane er ikke alene en 11-mandsbane. Det kan også være en halv bane, som kan være dækkende for medlemmerne i en mindre klub eller en minibane på størrelse med en håndboldbane.
Winther Sport kan tilbyde endnu mere: Ønsker man at træne pasninger, vendinger, første berøringer, orienteringsevnen dvs. alt som optræner teknikken er Goal Station løsningen. På en lukket bane giver teknikken spilleren udfordringerne og resultaterne bliver registreret, så man kan træne og udvikle sine egne tekniske færdigheder.
Gå ind på winthersport.dk og se mulighederne.