Samarbejde mellem klubber er hjælp både til sig selv og til andre

af | 3 april 2021 | Samarbejdende klubber

Horne F.S. hedder klubben og har heddet sådan, siden den i 1971 sluttede sig sammen med Bjerne Boldklub og Bøjden G og I. Sådan gik det i 33 år, hvor klubben på det sportslige plan fuldt ud kunne konkurrere med den store klub inde i byen, F.C. Faaborg. Man havde haft lidt holdsamarbejde med Faldsted/Svanninge, som også ligger nord/vest for Faaborg. Men i løbet af 2014 modnedes tanken i klubberne i og omkring Faaborg, om et formaliseret samarbejde mon ikke ville være gavnligt for alle klubber, fortæller formanden for Horne F.S. Svend Erik Nielsen.

2 klubber hoppede fra. Måske var afstanden for stor. Fra de resterende 4 klubber deltog fra hver klub formanden som den ene af to, så det var beslutningstagerne fra klubberne, som var med. Man havde brug for lidt inspiration udefra, så man besøgte SSV Højfyn, som var og er en sammenslutning af tre klubber. Desuden fik man den ene af DBUFyns klubvejledere, Niels Nielsen, til at give inspiration.

Forskellige klubber men fælles fremtid

Horne, Faaborg og Faldsled/Svanninge havde på det tidspunkt hver 2 seniorhold, men antal spillere gik kun én vej: Nedad. Ungdomshold ville for alle klubber snart være et problematisk kapitel. Børnespillere op til 12 år fandtes i alle klubber, idet skole og sportsplads samlet gav børn. Oldboys-spillerne var ikke noget problem, for de havde deres egen forening. For at få maksimalt aktivitetstilskud fra kommunen var det bedst sådan.

Klubberne var meget forskellige, men med traditioner for velbesøgte lokalopgør. Faaborg følte sig som storbyen i den vestlige del af kommunen nok som den store, men i disse år var selv seniorafdelingen ved at sygne hen. En stor del af byens børn søgte hen til klubben T.I.K., som blev oprettet af beboere i det nybyggede område mod vest, Toftegården. Faldsled/Svanninge lå som Horne lidt længere væk fra byen i deres eget byområde, men kunne som eneste klub tilbyde en kunstgræsbane.

Flotte faciliteter i Horne

Horne F.S. har haft og har fine traditioner, som viser et enormt sammenhold omkring klubben. Som en selvejende institution har de med deres frivillige ledere, herunder især formanden Svend Erik Nielsen og næstformanden og medlem af DBUFyns forretningsudvalg Hans Martin Møller samt håndværkere kunnet skabe ideelle forhold for byens børn, unge og voksne. Fire 11-mandsbaner med en unik opvisningsbane med reklamer hele vejen rundt. Et stort ombygget og nyrenoveret klubhus med masser af omklædningsrum. Der skal jo også være plads til spillerne, når vi afholder stævner, siger Hans Martin Møller. Et veludstyret fitnessrum, et rum til juniorklubben, stor flot kantine, store boldrum, hvor intet flyder samt endelig et speakerrum med udsigt over stadion – sådan!!

Lige uden for klubhuset er der en lille kunstgræsbane med bander rundt omkring samt et legeområde til børnehaven. Med så megen tid og energi lagt i byens klubhus, kunne man godt forstå, hvis man ville være sig selv og ”walk alone”.

Egsfield Ground - Den smukkeste grønne "svær" på Fyn
Egsfield Ground – Den smukkeste grønne “svær” på Fyn

Liverpool og HSV på besøg

Salget af nytårsfyrværkeri samt et årligt sponsorcykelløb giver i alt mindst 100.000 kr. pr år, og derudover kommer pengene fra de mange sponsoraftaler. Mest kendt på Fyn er Horne nok for afholdelse af HSV Fussballschule, som i år afvikles 8. og 9 maj samt det nok endnu mere kendte Liverpool Way Football Camp, som finder sted de sidste tre dage i juli evt. med et par kendisser fra Liverpool – alt sammen skaffet til Horne af Hans Martin. Horne F.S. har taget Liverpools ord til sig ”You’ll never walk alone”. De vil ikke lukke sig inde i deres egen verden. Sammen bliver de stærkere.

Man fik i 2014 skabt et grundlag, som stadig holder

Alle klubber skal føle sig som en del af noget større. En nødvendig del. Faldsled/Svanninge tilbyder vintertræning med deres kunstbane og tager sig af kvindeholdet og pigeholdene (i samarbejde med Horne). T.I.K. var allerede i 2015 på vej til at sammenslutte sig med F.C. Faaborg og havde mange børnespillere. Børneholdene op til og med 12 år er i deres egne klubber, mens seniorholdene og ungdomsholdene fordeler træning og kampe 50/50 % mellem Horne og Faaborg.

Man har samme kontingentsatser, og al kontingent går til fællesskabets kasse. Skulle det ikke dække, har man aftaler om supplerende tilskud fra klubberne. Den nye klub kom til at hedde SFF 2015.

Som tidligere nævnt havde man i 2014 i alt 6 seniorhold – 2 i hver af klubberne Horne, Faldsled/Svanninge og Faaborg. I dag er der i alt 3 hold, så det var måske rettidig omhu, da man for seks år siden tog den vigtige beslutning. Man vil nok altid have problemer med nok spillere til U17, men holdes kontakten med spillerne, vender de måske tilbage til U19-holdet, siger Svend Erik.

Man fik ifølge Svend Erik Nielsen lagt et godt fundament i 2014. Han er den eneste, som er tilbage fra dengang, og de nye har taget ideerne til sig. Én gang årligt mødes man og justerer planerne for det kommende år, og samtidig er løbende dialog en vigtig ting.   

SPORTIGAN I HURUP OG THISTEDWinther Sport og Fritid.SportConcept InternationalBusture og sportsrejser i Danmark & resten af EuropaSkaerbaekcentretdbuteamsports.comVerona CupBoldtour og EventLæs mere om Formthotics på