Svømmehallen, de to haller og de 6 græsbaner samt 3. generationskunstgræsbanen kan øjensynlig ikke dække efterspørgslen fra centrets mange gæster. Der skal på et tidspunkt også bygges flere feriehuse, fortæller Søren Hansen., leder af Skærbækcentret. De 100 huse, man har nu, med plads til 7 i hver er ikke nok, så der er opkøbt jord til en udvidelse af feriebyen. De seneste huse blev bygget under coronaen for at stå bedre rustet, når livet igen blev mere normalt, men det byggeri er blevet overhalet af behovet. For øjeblikket er man i gang meden udbygning af Skærbækcentret med et indendørs legeland, en spilarkade og en udvidelse af cafeen med i alt 1.000 m2. Det bliver et drømmeland for børnene, og for de større børn bliver det et område med forskellige spillemaskiner. Det hele forventes klar til at blive åbnet omkring 1. september i år.
Altid liv i og omkring Skærbækcentret
Dansk Håndboldforbund bruger de to haller, hvor landets bedste ungdomsspillere holder samling, og DBU afholder deres ene A-licens kursus år efter år i Skærbæk – altid sluttes opholdet med en ros til Centret for hjælp og kvalitet.
Lige bortset fra et par timer omkring juleaften og nytårsaften har Skærbækcentret åbent hele året rundt. Der er 46 personer som har deres faste ansættelse der, mens ca. samme antal arbejder som løst ansatte. Her iblandt mange unge mennesker, så en stor del af Skærbæks beboere har tæt tilknytning til Centret.
Så har Søren Hansen efter ca. 27 års ansættelse som leder af Skærbækcentret valgt snart at gå på pension. Det sker ved august måneds udgang. Den nye leder Bjarne Buthler startede 1. juni i år, så de to har i næsten 3 måneder kørt parløb, inden Bjarne overtager stafetten som leder af Skærbækcentret.
Claus sørger for passende modstander under opholdet
Både håndbold- og fodboldklubbers ønske om at afholde træningslejre i Skærbækcentret er næsten eksploderet de seneste år, fortæller Søren. Mens mange af de danske hold alle gerne vil afvikle træningslejren inden for et par måneder i foråret fra fredag til søndag, er det en fordel, at de tyske hold har turneringsstart forskellig fra den danske og ofte ønsker træningslejr fra mandag til fredag. Kommer der en weekend fx. 10 – 12 hold, der alle ønsker to træningskampe, lokale til taktikmøder, spisetider der passer til kamptidspunkterne, er det blandt andet Claus Beck, som får overarbejde, da han skal finde passende modstandere til holdene. Han har god kontakt til klubber i en temmelig stor radius fra Skærbæk, så et telefonopkald kan måske skaffe en kunstbane eller et U13-hold til en kamp mod et hold fra København. Ikke bare en træningskamp men en jævnbyrdig modstande er blandt kravene fra trænerne.
Skærbækcentret tiltrækker 1. Bundesligahold
En stor blåstempling må det være, at de to tyske 1. Bundesligahold St. Pauli og Holstein Kiel sender deres ungdomshold og U23 hold til Skærbæk sammen med bl. a. Flensburg og Norderstedt (En forstad til Hamburg). En kæmpe stor fordel for Skærbækcentret er utvivlsomt også, at træningslejren ikke bare afholdes et sted med bare en fodboldbane + et værelse. Her er der masser af aktivitetsmuligheder mellem træningssessionerne: Man kan spille bowling eller padel, gå i svømmehallen, måske er en af hallerne ledig. I forbindelse med udbygning af legelandet bliver der opsat spillemaskiner, og endelig kan man bare hygge sig i familiehuset – måske efter at have været i supermarkedet lige ved siden af Skærbækcentret..
Mange tilbud uden for Centret.
Et tilbud til virksomhederne, der har et møde eller kursusophold, kunne være et spændende og sjovt teambuildingsarrangement, som efterhånden er afprøvet af flere større og kendte virksomheder i Danmark.
Når medarbejderne og virksomheden nu er kommet hjemmefra de vante omgivelser, nemlig en tur til det flade marsklandskab og tæt på Nationalpark Vadehavet har Skærbækcentret flere forskellige aktører, som de arbejder sammen med. Her kan man lave forskellige teambuildingsopgaver fx køre gocart, komme på gårdbesøg, lave et fælles maleri, dyste på bowlingbanerne, en hurtig konkurrence på skydebanerne, strandsurfing på Rømø, løse opgaver med hjælp af Legoklodser eller slutte af med en gang peptalk. Muligheder er der mange af.
Måske kunne en stor konfirmationsmesse d. 19. januar 2025 være af interesse eller julemarked d. 23. og 24. november. Eller måske ærgrer man sig over, at man ikke så, at Sussi og Vennerne optrådte d. 24. juli?
Har man lyst til et ferieophold i Skærbækcentret er der i alle ferieperioder Kidz Club – aktiviteter som fx bolchekogning, smykkeværksted for børn eller du kan være med til et glasworkshop.
Kig ind på hjemmesiden www.skaerbaekcentret.dk og få dækket dit behov for sport, ferie, kursusophold m.m. En tur til Rømø og en dag med rigtig vestenvind kan også være en dag, man vil huske.
HVA Sydthy havde valgt Skærbæk som træningslejr op til sæsonen
Som forberedelse til sæsonen havde HVA Sydthys herrer serie 2 og 4 valgt at tage til Skærbæk Centret, og hvis Michael Brandt stadig er træner for holdet til næste år, vil de gentage turen næste år. Man havde valgt en weekend i slutningen af marts med ankomst fredag og hjemkørsel søndag. Da det var voksne spillere, havde man valgt så mange hytter, at der kun boede 4 i hver. På samme tidspunkt var de to serieklubber Svinninge fra Sjælland og Sakskøbing fra Lolland der, så det var let for Claus, Centrets kamparrangør, at finde en modstander af passende styrke, en modstander, som man ikke mødte i hverdagen og plads på kunstgræsbanen, så hvert hold fik to kampe lørdag eftermiddag. Ønskede holdene ekstra træning, var der masser af mulighed for det, så HVA Sydthy spillede i den ene hal fredag aften.
Der var afsat tid til at spillerne kunne få afprøvet deres evner som bowlingspiller og lige ved siden af lå svømmehallen og da der var landskamp, fik klubben stillet et rum til rådighed, så de kunne være alene om at se kampen. Skærbæk Centret har mange års erfaring med aktive spilleres spisebehov, så cafeteriet havde det, spillerne havde behov for. Havde man endelig behov for at få lidt ro, kunne man bare trække sig tilbage til familiehuset, hvor der ud over soverummene var et kombineret minikøkken og sofarum. Er der spørgsmål eller er der opstået uventede problemer, skal man bare kontakte Claus Beck, fortæller Michael Brandt, så finder han en løsning