Mange danske, norske og tyske klubber har nydt godt af kunstgræsbanen ved Skærbækcentret, når de har været til opstartstræning i begyndelsen af året, primært i februar og marts måned.
Men nu efter 11 år er 3. generationsbanen slidt op, den er blevet for hård og en spritny står klar til brug til opstarten af sæsonen 2019. Banen bliver mest brugt i begyndelsen af året, for ellers vil de gæstende hold helst spille på græs.
Her byder Skærbækcentret på 6 baner med masser af godt vedligeholdt græs. Mange spillere og trænere mener stadig at græs er det bedste underlag for ”rigtig” fodbold.
Stor hjælp fra Centret for at opholdet bliver en succes
For mange også fodboldklubber er det efterhånden en tradition med en træningslejr i Skærbækcentret. Mulighederne for træning og træningskampe er noget af det vigtigste. Søren Hansen og hans stab har med flere års erfaring stor kendskab til, hvad der skal til for at træningslejren bliver en succes.
Med god organisering kan der blive plads til rigtig mange hold på den nye kunststofbane i Skærbæk. Og når der snart kommer kunststofbaner i både Toftlund og Tønder, udover kunstgræsbanerne i Agerskov og Løgumkloster har vi nu mulighed for at tilbyde de gæstende klubber endnu flere tider på rigtige gode kunstgræsbaner som ligger tæt på Skærbæk og vores center med de mange faciliteter, fortæller Søren Hansen fra Skærbækcentret.
Modstandere på passende niveau klarer man også
Skal den gæstende klub have løst problemet med at finde en modstander, har Søren og kollegaen Arne fra Skærbækcentret god kontakt til klubber i alle niveauer, ja både til klubber på Fyn og i hele Jylland. Den lokale klub i Skærbæk og naboklubberne stiller gerne med hold til træningskampe.
Det er vigtigt, at der skaffes modstandere, så kampene bliver så jævnbyrdige som muligt, så her har man i nogle tilfælde skullet have hjælp også fra SønderjyskE og EfB. De lokale klubber har så også haft stor glæde ved at møde hold, de normalt ikke møder – fx fra Tyskland.
Beliggenheden ved vandet med en mild vestenvind gør, at man gerne rejser langt fx med fly eller skib efterfulgt af en bustur fra Billund eller Hamborg. F.eks. hold fra Norge kommer gerne til Skærbæk med garanti for gode baner og temperaturer, der er egnet til træning. Her i Danmark er der fine veje ned gennem Sønderjylland uden mindste antydning af kødannelser, mens toget fra Bramming ved Esbjerg ankommer til Skærbæk hver anden time.
Mad og bolig er det man husker
En træningslejr for fodboldspillere er ikke bare træning og træningskampe. Det er oftest noget andet, som man husker træningslejren for, Hvordan boede I? Hvad fik I at spise? Hvad lavede I ellers? er spørgsmål man bliver mødt med, når man vender hjem søndag aften.
I Skærbækcentret bor og overnatter man i moderne feriehuse, der som udgangspunkt er indrettet til en almindelig familie med far, mor og tre børn på ferie. Men husene er også meget populære til træningslejre. Her er plads og alle de faciliteter der skal til, så man også kan holde ud at være sammen i en længere periode. Her får man ikke ”lejrkuller”. Husene er indrettet, så man kan tage hensyn til hinanden.
At husene er populære hos både idrætsfolk og feriegæster ses tydeligt af, at man for nyligt har udvidet antallet af huse, til hele 82 feriehuse.
Centret ved også at maden er vigtig. Og køkkenet her får megen ros for maden der serveres
Den tilpasses altid til gæsterne. F.eks. skal idrætsfolk, der har været i fuld aktivitet hele dagen have en sund og nærende mad, og så skal der være rigeligt af maden.
Mange idrætsfolk mødes her
I Skærbækcentret er der også to sportshaller, som bruges til indefodbold eller andre fritidsaktiviteter som hockey, badminton, volleyball eller bordtennis. Her kommer også andre idrætsudøvere som fx håndboldspillere eller svømmere.
I Kristi Himmelfartsferien i år var der 620 line dandere fra fx Danmark, Færøerne, Island, Grønland og Tyskland, som med deres årlige træf lagde beslag på begge haller i Skærbæk.
Feriehusene ligger op og ned af selve centret, så skulle der være behov for at afbrænde endnu lidt energi, er der mulighed for bowling, skydning, svømning inkl. spabad og sauna og en gang træning i fitnesscentret. På vejen tilbage herfra kunne en tur forbi kunstbutikken eller lokalet med de forskellige kunstudstillinger måske være en dejlig lindring for krop og sjæl.
DBU bruger Skærbækcentret som det ene af tre steder i landet, når der om sommeren afholdes A-licenskursus. Et kursus, der kræver fine baner, god mad, behagelige overnatningsmuligheder, lokaler til gruppearbejder og større mødelokaler.
Når DBU har valgt Skærbækcentret år efter år giver det en stor sikkerhed for kvalitet – også for nye klubber.
Kig ind på: www.skaerbaekcentret.dk og se endnu flere muligheder.