Er man lønnet træner har man fået en fyldig information fra regeringen angående ansatte i det private erhvervsliv. For at undgå massefyringer dækker staten 75 % af lønudgiften dog max. 23.000 kr. ved hjemsendelser.
Da trænerens løn i de fleste klubber kun udgør en meget lille del af klubbens udgifter, må man formode, at træneren til fuld løn udfører sit arbejde hjemme fra. Man kunne fx forestille sig, at træneren sammen med den fysiske træner laver træningsprogrammer til de enkelte spillere samt foretager tests for at bevare den fysiske tilstand.
Der er dog også trænere, som gennemfører træning på banerne. Spillerne bliver indkaldt i mindre grupper fx fem spillere. De møder op omklædt hjemmefra og kører direkte hjem fra træningen. På banen er der mindre end ti personer, og alle øvelser foregår med en afstand på mindst to meter mellem spillerne. På den måde trænes der inden for de givne regler.
De mindre klubben kan sikkert mht. økonomien tage det ret roligt, for kontingentet og pengene fra sponsorer bliver næppe påvirket af krisen.
Situationen for de mange trænere, som ikke får skattepligtig løn, men får dækket deres omkostninger i forbindelse med udøvelsen af deres trænergerning, er knap så overskuelig.
Basispakken på de ca. 5.000 kr., som udbetales for småudgifter til varetagelse af træner- og lederjob, bliver ikke påvirket af coronakrisen og er stadig skattefri.
Langt de fleste trænere har udgifter til transport hjemmefra til træningsstedet. Når der i marts har været lukket ned for aktiviteterne og dermed ingen træning, er der jo ingen udgifter, som skal dækkes. Her findes der ikke nogen kompensation fra stat eller klub.
Vigtigt er nu, hvilken aftale man har indgået med klubben. Har man fx en aftale om at få udbetalt dokumenterede udgifter for max 3.000 kr. pr måned vil den manglede kørsel til træning og kamp gøre, at man ikke har udgifter for 3.000 kr. Det betyder, at man IKKE kan få dette beløb udbetalt. Husk på… man er ansat med godtgørelse af dokumenterede udgifter op til en aftalt max.
Mindre arbejde betyder færre udgifter, som betyder færre penge.
Ligger man helt stille som nu, er der ingen udgifter og dermed ingen godtgørelse.
Som ansat med ret til godtgørelse af dokumenterede omkostninger har man ikke noget ”sikkerhedsnet”. Kommer man ikke i gang – uanset grund – har man ingen udgifter og dermed ingen godtgørelse.
Har du spørgsmål hertil, kontakt gerne DTUs juridiske kontaktperson
Johnny Kristensen